Na een grondige zoektocht heb je eindelijk je droomhuis gevonden, nu heb je alleen nog een hypotheek nodig. Een hypotheek aanvragen is natuurlijk niet zo’n interessante speurtocht vergeleken met het zoeken naar de perfecte woning, maar wel een belangrijke! Gelukkig kunnen wij je er bij helpen door alle stappen op een rijtje te zetten. 

De werkwijze is voor vrijwel alle geldverstrekkers hetzelfde, maar er zit wel verschil in de hypotheekrente die je kunt krijgen, en afhankelijk van je persoonlijke situatie welke hypotheek het beste bij je past.

Wil jij een hypotheek aanvragen? Plan dan een vrijblijvend gesprek in.

Op zoek naar de juiste aanbieder voor de hypotheekaanvraag

Hoeveel kun je lenen en hoeveel moet je zelf nog betalen? Komen er nog kosten bij voor meerwerk? Houd ook rekening met aankoopkosten en financieringskosten en andere uitgaven. 

De eerste stap is de juiste hypotheekverstrekker te vinden. Je hebt online waarschijnlijk al rondgekeken en online rekentools gebruikt om te kijken wat je ongeveer kunt lenen voordat je het voorlopig koopcontract getekend hebt. Nu moet het daadwerkelijk allemaal op papier komen staan in een renteaanbod. Je bent niet gebonden aan een bank waar je al een rekening hebt of waar de huidige huiseigenaar zaken doet. Wij kunnen je helpen met de zoektocht naar de juiste aanbieder met de beste voorwaarden en hypotheekrente.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie is het belangrijk om de beste hypotheekvorm te kiezen. De meest voorkomende hypotheekvormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek, omdat voor veel mensen alleen deze vormen in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek. Dit is afhankelijk of je op dit moment ook al een hypotheek hebt en vanaf wanneer je deze hypotheek hebt.
Maar in verschillende situaties kan toch een andere vorm voordeliger zijn. Andere vormen van hypotheken zijn bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek, (bank)spaarhypotheek, levenshypotheek, beleggingshypotheek of de krediethypotheek.

Voorlopig renteaanbod

Hoeveel je kan lenen is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of dit je eerste huis is, of ben je een doorstromer? Wat is je bruto maandinkomen? Heb je nog een (studie)schuld of betaal je alimentatie? En tenslotte moet je nieuwe huis ook getaxeerd worden, want je mag maximaal 100% van de woningwaarde lenen. 

Wij kunnen je helpen om alles te regelen en de juiste documenten te verzamelen en in te dienen bij de geldverstrekker. Als dit allemaal gebeurd is heb je een hypotheek aangevraagd! Binnen een paar dagen krijg je een voorlopig renteaanbod toegestuurd en weet je zeker dat de rente voor jou is vastgezet en niet meer kan stijgen. 

Bindend aanbod

Als je het voorlopig renteaanbod tekent en indient, wordt het aanbod bindend. Hiervoor moet je nog wel een aantal documenten aanleveren, die vermeld staan in het aanbod. Denk hierbij aan een werkgeversverklaring, salarisstrook, koopakte en het taxatierapport. Als alles akkoord bevonden wordt ontvang je een bindend kredietaanbod. Zoals de naam al zegt is dit een bindend contract. Jij weet dus zeker dat je een hypotheek hebt, en de geldverstrekker heeft de garantie dat je de hypotheek bij hen afneemt. Alles kan nu naar de notaris om de documenten te bevestigen. Gefeliciteerd!

Hypotheek aanvragen

Op dit moment zijn de hypotheekrentes nog altijd historisch laag, dus het is een goede tijd om een hypotheek af te sluiten. Bij Jeroen Hypotheekadvies kun je altijd terecht met vragen over je budget, om hypotheektarieven te vergelijken, persoonlijk advies en een situatie te vinden die bij jou past. Maak een afspraak zodat we er voor kunnen zorgen dat het proces in goede banen wordt geleid. 

Het kennismakingsgesprek is altijd voor onze rekening.