Hypotheek Amstelveen? Al in de 17e eeuw trokken welgestelde Amsterdammers naar het gebied wat later de gemeente Amstelveen zou worden, op zoek naar rust en ruimte. Tot op zekere hoogte is dit nog steeds het geval. Amstelveen is ideaal gelegen voor mensen die werken in Amsterdam, of veel te maken hebben met luchthaven Schiphol, maar toch wat groener en ruimer willen wonen. Amstelveen is dan ook enorm gegroeid; in de afgelopen 2 decennia is het aantal inwoners gestegen met wel 20% naar ruim 91.000 inwoners. 

Jeroen Hypotheekadvies adviseert en begeleid consumenten die zich willen vestigen in en rond Amstelveen. Wij zorgen voor een correcte hypotheekaanvraag en hebben inmiddels honderden hypotheekaanvragen succesvol afgerond. 

Wonen in Amstelveen

In de cijfers is goed te zien dat Amstelveen aantrekkelijk is voor in de stad werkende mensen. Het aantal vrijstaande huizen is dan ook relatief laag vergeleken met andere gemeenten, en meer dan de helft van de woningen zijn meergezinswoningen. Een fijn centrum, goede voorzieningen, makkelijk te bereiken vanuit Amsterdam en veel groen in de wijken zowel als in de omgeving maken Amstelveen aantrekkelijk. Maar, de woningwaarde ligt dan ook vrij hoog.

De gemiddelde woningwaarde in Amstelveen ligt rond de 388.000 euro, wat een stuk hoger is dan het landelijke gemiddelde van 248.000 euro. Natuurlijk is het nog altijd goedkoper dan een vergelijkbare woning in Amsterdam. Het is dus zaak om de beste hypotheek te regelen als je in Amstelveen een woning wil kopen.

Of je nu bent opgegroeid in Amstelveen en nu een huis wilt kopen, of hier om zakelijke redenen wilt gaan wonen, Amstelveen is een welvarende en gewilde gemeente om een huis te kopen. Vlakbij Amsterdam en vooral ook Schiphol, diep in de randstad maar toch vol rust en ruimte, is Amstelveen een aantrekkelijke gemeente voor jonge gezinnen zowel als forenzen. Met ruim 40.000 woningen is jouw droomhuis hier vast te vinden.

Hoe sluit ik een hypotheek af in Amstelveen?

Als je een hypotheek wilt afsluiten moet je met een behoorlijk aantal dingen rekening houden. We kunnen hier dan ook niet precies zeggen wat een hypotheek gaat kosten of hoeveel je kunt lenen, want dat is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Je kunt altijd een kosteloos en vrijblijvend gesprek aanvragen voor meer details. De dingen waarvan je hypotheek afhankelijk is zijn:

  • Ben je een starter, doorstromer, 55-plus of een expat?
  • Ben je zelfstandig ondernemer of in loondienst?
  • Wat is je inkomen en maandelijkse uitgaven? Denk hierbij ook aan alimentatie, en het inkomen van je partner. 
  • Gaat het om nieuwbouw of een bestaande woning?
  • Heb je een studieschuld?
  • Heb je een doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Op basis van bovenstaande gegevens kunnen we dan je toetsinkomen en de woonquote bepalen. Deze zijn nodig om te kijken hoeveel je maximaal kunt lenen, en wat je dan aan rente en aflossing gaat betalen.

Behalve van je situatie is dit ook afhankelijk van de woningmarkt. Op het moment zijn de hypotheekrentes nog altijd historisch laag, dus het is een goede tijd om een hypotheek af te sluiten.

Het kennismakingsgesprek is altijd voor onze rekening.

Ons kantoor is gevestigd in Amstelveen.