Echtscheiding en je eigen woning

Jullie hebben besloten om niet meer samen te willen wonen en te gaan scheiden. Hier komt, naast het emotionele deel, ook financieel veel bij kijken. Een scheiding kan namelijk veel gevolgen hebben voor onder meer je maandlasten en hypotheekvorm. Zeker gezien de verandering in de wet- en regelgeving van 2013. Sinds 1 januari 2013 is het namelijk verplicht om een nieuwe hypotheek in 30 jaar annuïtair of lineair af te lossen in maximaal 30 jaar. Alleen dan heb je nog recht op de hypotheekrenteaftrek.

Voorheen kon je met z’n tweeën de hypotheeklasten nog betalen. Als je gaat scheiden en je wilt in de woning blijven wonen dan zul je de hypotheeklasten alleen moeten dragen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat wanneer de hypotheek nu op beide namen staat, je na de scheiding een nieuwe hypotheekvorm moet afsluiten.

Een hypotheek is natuurlijk niet het enige wat bij een scheiding (eventueel) verandert. Hoe is het bijvoorbeeld geregeld met:

  • De kinderen? Is er sprake van co-ouderschap?
  • Verdeling van het vermogen of leningen?
  • Zijn de pensioenen verevend?

Het belangrijkste is dat jullie er samen goed uitkomen. Mocht je hiervoor een bemiddelaar willen inschakelen, dan kan ik je in contact brengen met een (echtscheidings) bemiddelaar. Klik hier voor meer informatie.

Als alles is besproken en vastgelegd in de akte van verdeling en een echtscheidingsconvenant, kan ik jouw financiële mogelijkheden in kaart brengen.

Bij JEROEN Hypotheekadvies help ik je graag op weg. Maak nu gelijk een vrijblijvende afspraak of vraag meer informatie op. Want jij wilt toch ook weten waar je aan toe bent? Bel 020 – 643 78 43.

Jeroen werkt met meer dan 25 hypotheekaanbieders

Maak nu een vrijblijvende afspraak!

Jeroen adviseert en helpt je de best passende hypotheek te vinden.

Het eerste gesprek is voor mijn rekening!

Vrijblijvende afspraak plannen